shutterstock_1039694191.jpg

Werkwijze

1 Afspraak maken

Wil je meteen een eerste afspraak maken, bel dan 064 24 64 984 of maak online een afspraak

Je krijgt een bevestigingsmail en intake-formulier opgestuurd. Dit intake-formulier kun je online invullen en opsturen, of mag je uitgeprint meenemen naar het eerste gesprek. Doel is om inzicht te krijgen in je hulpvraag en (indien nodig) medische voorgeschiedenis. Hierdoor kunnen we tijdens de afspraak zo snel mogelijk de aandacht richten op datgene waar jij aan wilt werken.

 

2 De eerste afspraak

In het kennismakingsgesprek nemen we samen je intake-formulier door en bespreken je hulpvraag. Aan het einde van het gesprek besluit je of je door wilt gaan. We maken dan samen een inschatting hoeveel sessies we verwachten nodig te hebben. In de praktijk betekend dat tussen de 1 en 15 sessies. Wellicht bereik je je doel eerder dan verwacht, dan schrappen we de openstaande afspraken. Mocht blijken dat je extra afspraken nodig hebt, dan kan dat natuurlijk ook.

Vervolgafspraken plannen we in tijdens de consulten, op deze site kun je zelf afspraken wijzigen of annuleren

 

3 Behandeltraject

Het behandeltraject moet concreet en haalbaar zijn en niet langer duren dan nodig is. Daarvoor hebben we tussentijdse evaluaties. Het stellen van doelen en subdoelen staat daarbij centraal. Deze afspraken leggen we vast in een behandelovereenkomst.

 

4 Aanpak

Ik werk volgens de integratieve wijze en geloof dat ieder mens de kracht, wijsheid en mogelijkheden in zich heeft om zijn/haar problemen aan te pakken of hanteerbaar te maken.
Wat centraal staat is het denken, voelen, handelen en het lichaamsbewustzijn.
In de sessies draait alles om actief meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor het probleem en voor de oplossing. Jij weet het, kan het en doet het. Lees meer hierover..